Rijopleiding in StappenRIS-methode
Rijschool Like2drive geeft rijlessen volgens het RIS principe: Rijopleiding In Stappen. Ik heb daarvoor gekozen omdat het een stapsgewijs en overzichtelijk leerproces bevat voor zowel leerling, docent en eventule ouders/begeleiders. Na afloop van iedere rijles worden in het RIS-praktijkwerkboek de vorderingen van de leerling genoteerd en is dus precies te zien in welke fase van de rijopleiding de leerling zich bevindt. 
Daarnaast kunnen leerlingen zich middels dit praktijkboek voorbereiden op iedere rijles. Er wordt uitleg gegeven over de bediening van de auto en over diverse verkeerssituaties. De effectiviteit van een rijles kan dus worden vergroot als de leerling zich goed voorbereidt. 

2toDrive
Met 2toDrive is het mogelijk om vanaf 16,5 jaar te starten met rijlessen en vanaf 16 jaar een theorie-examen af te leggen. Op het moment dat je 17 jaar bent geworden, mag je op voor het praktijkexamen. Haal je op 17-jarige leeftijd je rijbewijs, dag mag je tot 18e verjaardag enkel autorijden onder begeleiding. Voor meer info: 2todrive 

Het praktijkexamen

Machtigen rijschool
De aanvraag van het praktijkexamen begint met het machtigen van de rijschool. Wanneer wij een examen voor je hebben gereserveerd of is verplaatst, ontvang je direct bericht. Het machtigen van de rijschool doe je via www.mijn.cbr.nl met behulp van een DigiD-code. 

Tijdens het praktijkexamen
Tijdens het gehele praktijkexamen wordt verwacht dat je vlot, veilig en zelfstandig aan het verkeer deelneemt. Dit houdt in:

  • Besluitvaardig reageert op signalen van andere weggebruikers;
  • Je rijstijl wordt aangepast aan het overige verkeer, de verkeersomstandigheden en aard en toestand van de weg;
  • Indien nodig, zelf besluit om in te halen;
  • Zelf let op verkeerstekens op en rondom de weg. 

Wanneer er bij de tussentijdse toets vrijstelling verdiend is, hoef je tijdens het praktijkexamen geen bijzondere manoeuvres uit te voeren. Een van de volgende opdrachten wordt wel gevraagd tijdens de examenrit: rijden met behulp van het navigatiesysteem, een clusteropdracht of een oriëntatie-opdracht. Tevens zal de examinator je enkele vragen stellen over een bepaalde verkeerssituatie die je bent tegengekomen tijdens de examenrit. (Dit betekent niet dat je een fout gemaakt hebt) 
In totaal duurt het praktijkexamen ongeveer 55 minuten. Hiervan wordt tussen de 35-45 minuten daadwerkelijk gereden. De overige tijd wordt gebruikt voor het begin-en eindgesprek met de examinator. Direct na het rijexamen wordt de uitslag medegedeeld en worden de antwoorden op het zelfreflectieformulier besproken. Downloaden van zelfreflectieformulier: klik hier

IMG_20200918_225910

Lesauto's handgeschakeld en automaat

2x Ford Fiësta 
Een milieuvriendelijke auto voorzien van alle luxe zoals airco en cruise-control. Apple carplay en Android auto 

Opel Ampera-e 100% elektrisch

start eenvoudig met deze auto omdat je niet hoeft te schakelen leer je makkelijker, daar door kan je eerder goed gaan scannen en gaan nadenken over de situatie waar je in terecht komt (regels,zicht,drukte, enz)

Als je dat allemaal beheerst, stap je over naar de schakel auto waar je uiteindelijk ook mee op examen gaat.

dus 100% schakel rijbewijs

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                IMG-20200917-WA0007